Stresscoach voor werknemers

Voor een betere weerbaarheid en minder verzuim

STRESSCOACHING VOOR WERKNEMERS

Vrijwel alle werknemers ervaren wel eens stress op het werk. Dat hoeft niet erg te zijn; de adrenaline die vrij komt bij stress kan er in veel gevallen zelfs voor zorgen dat iemand beter presteert. Echter, als iemand continu stress ervaart vermindert de kwaliteit van het werk. Ook kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan. Dit kan uitmonden in (langdurig) ziekteverzuim.

Momenteel staat werkdruk in de top 3 van belangrijkste personele knelpunten. Dit  heeft grote gevolgen voor zowel de werkgevers als de werknemers. Werknemers met een burn-out zijn gemiddeld 8 maanden afwezig!

Het vroegtijdig signaleren en tegengaan van chronische stress kan ziekteverzuim enorm reduceren. Bij Vital Solutions verzorgen we daarom een aantal programma’s waarmee stressklachten snel en effectief kunnen worden verminderd.

Kennismaken met Vital Solutions


Wil je graag meer weten over wat Vital Solutions voor je organisatie kan betekenen? Wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid en een programma samen stellen wat voor jouw team het meeste oplevert? Neem vrijblijvend contact op.

Stresscoaching voor werknemers – onze drie pijlers


Bij Vital Solutions verzorgen we stresscoaching voor werknemers. Hierin bieden we drie verschillende soorten programma’s;
  • Persoonlijke coaching
  • Teamcoaching
  • Coaching op de context

Hieronder geven we een korte toelichting op bovenstaande opties.

Persoonlijke coaching

Tijdens een aantal één op één gesprekken kijken we samen met de werknemer naar de energiebronnen. Waar kreeg de medewerker vroeger energie van en hoe komt het dat dit verdwenen is? We kijken naar hoe de medewerker zijn werk invult en hoe dit anders zou kunnen. We leren de medewerker grip te krijgen op zijn gedachten en te voelen wat zijn lichaam te vertellen heeft.

Coaching voor teams

Stress kan ook voortkomen door de manier waarop er samengewerkt of gecommuniceerd wordt binnen een team. Teamcoaching is een krachtig middel om dit aan te pakken. De teamcoach maakt het team bewust van hun patronen en daagt hen uit hier effectiever mee om te gaan. Teamcoaching kan tevens ingezet worden voor het uitspreken van irritaties en het oplossen van conflicten.

Coachen op de context

Werkdruk is op te lossen met persoonsgerichte interventies of teaminterventies. Echter, in veel gevallen speelt het probleem zich op een breder niveau af. Om die reden kijken we graag naar de gehele context waarin het probleem zich bevindt. Samen kijken we hoe we de context kunnen veranderen waardoor de belasting van de medewerkers vermindert.

Gratis
afspraak

Wil je graag meer weten over wat Vital Solutions voor je organisatie kan betekenen? Ben je benieuwd hoe jij ziekteverzuim kan tegengaan?

Vraag gratis het informatiepakket aan. Je ontvangt vrijblijvend informatie over onze preventief medisch onderzoeken, vitaliteitsprogramma’s en de bijbehorende prijzen.

 

Afspraak maken?

15 + 1 =

Bel nu