Case studies

Vitaliteit is altijd maatwerk; elke organisatie kampt met eigen uitdagingen op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Op deze pagina geven we een globaal beeld van de verschillende mogelijkheden die we bij Vital Solutions kunnen bieden. 

Case studies

PMO en vitaliteitsprogramma’s

Voor de Gemeente Groningen verzorgen we zowel Preventief Medisch Onderzoek als vitaliteitsprogramma’s. Zo verzorgen we wekelijkse sportlessen voor medewerkers van de Sociale Werkplaats. Daarnaast begeleiden we ambtenaren naar een gezondere leefstijl door middel van op maat gemaakte leefstijltrajecten. Medewerkers geven aan niet alleen gewicht te zijn verloren maar zich fysiek én mentaal gezonder te voelen.

Sportlessen op locatie

Voor de medewerkers van Defibrion BV verzorgen we wekelijkse sportlessen op locatie. Inspanning en ontspanning, teambuilding en vitaliteit zijn hierbij de focuspunten.

 

Gezonde workshops

Voor de medewerkers van Veiligheidsregio Groningen verzorgen we periodiek workshops op het gebied van voeding, beweging en stress. Hierbij wordt zoveel mogelijk gekozen voor een praktische benadering met tips die in het dagelijks leven toepasbaar zijn.

Preventief Medisch Onderzoek

In samenwerking met Salomons metalen verzorgden we een Preventief Medisch Onderzoek op locatie. Door middel van een fysiek onderzoek en vragenlijst werden zowel de fysieke als mentale gezondheid van medewerkers in kaart gebracht. Deelnemers ontvingen tijdens het adviesgesprek concrete handvatten waarmee hun gezondheid direct kon worden verbeterd.

 

Leefstijlprogramma

In samenwerking met de  Provincie Groningen verzorgden we een volledig leefstijlprogramma. Inwoners van de gemeente Oldambt gingen gedurende 12 weken aan de slag met gezonde voeding, beweging en ontspanning. Met dit programma werden spectaculaire resultaten geboekt; een aanzienlijk aantal deelnemers verloor meer dan 10% van het totale lichaamsgewicht en/of kon stoppen met diabetesmedicatie.

 

Sportprogramma op locatie

In samenwerking met Food Basics verzorgen we periodiek een sportprogramma. Teambuilding, fit worden en plezier zijn de drie kernelementen die hierbij voorop staan.

Kennismaken met Vital Solutions


Wil je graag meer weten over wat Vital Solutions voor je organisatie kan betekenen? Wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid en een programma samen stellen wat voor jouw team het meeste oplevert? Neem vrijblijvend contact op.

Contact opnemen

2 + 4 =

Bel nu