Extra veiligheidsmaatregelen Corona virus

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn wij genoodzaakt een aantal veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Op deze pagina leggen we uit wat we doen om zowel onze veiligheid als die van onze klanten zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.

We bewaren 1,5m afstand

Ook wij houden 1,5 meter afstand. Zo worden onderzoeksruimtes extra ruim opgezet en wordt er gepaste afstand bewaard tijdens de gesprekken en het fysieke onderzoek.

We ontsmetten onze omgeving

Waar mogelijk maken we gebruik van wegwerpmaterialen. Uiteraard worden overige materialen (zoals bijvoorbeeld een bloeddrukmeter) zowel voor als na gebruik ontsmet. Daarnaast zorgen we voor een ontsmettende handgel; medewerkers worden bij binnenkomst verzocht hiermee hun handen te wassen.

Waar mogelijk werken we online

Ook wij werken zoveel mogelijk online. Zo werken medewerkers momenteel niet of nauwelijks op kantoor, maat zoveel mogelijk vanuit huis. Daarnaast bieden we (naast onze basis PMO’s) tevens de mogelijkheid tot een volledig digitaal PMO. Hieronder leggen we uit wat een digitaal PMO inhoudt.

We gebruiken een plexiglas scherm

Om de kans op besmetting via de lucht zo minimaal mogelijk te maken, gebruiken we tijdens onze PMO’s waar mogelijk een plexiglas scherm. Het plexiglas scherm heeft een kleine ruimte aan de onderkant, waardoor de bloedtest (door middel van een vingerprik) gewoon kan worden uitgevoerd. Dit scherm zorgt voor een hygiënische afscheiding tussen jullie en onze medewerkers.

Bij verkoudheid blijven we thuis

In het geval van een verkoudheid en/of koorts blijven medewerkers van Vital Solutions uiteraard thuis (dit geldt zowel in het geval van een eigen verkoudheid als bij een huisgenoot/gezinslid).

Wij zullen alle deelnemers aan het PMO voorafgaand aan het onderzoek informeren dat zij, indien er bij hen zelf sprake is van verkoudheid en/of koorts, niet mee kunnen doen aan het onderzoek. Mochten wij tijdens de uitvoer van het onderzoek toch een medewerker treffen met verkoudheidsklachten, dan zullen wij de desbetreffende deelnemer de toegang tot de onderzoeksruimte weigeren.

Digitaal PMO

Voor veel organisaties geldt dat medewerkers de komende periode voornamelijk thuis werken. Aangezien de wettelijke verplichting om een PMO aan te bieden onveranderd blijft, willen we ook deze organisaties de mogelijkheid bieden om de gezondheid van hun medewerkers in kaart te brengen. Dit doen we door een volledig digitaal PMO aan te bieden. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  • Een digitale vragenlijst (hierbij wordt dieper ingegaan op de BRAVO leefstijlfactoren). De vragenlijst is desgewenst uit te breiden met bijvoorbeeld een onderzoek op het gebied van stress, werkdruk en -beleving of het bewegingsapparaat;
  • Een persoonlijk, online adviesgesprek waarin de resultaten van de vragenlijst met de medewerker worden besproken. De deelnemer ontvangt concrete adviezen om zijn/haar leefstijl te verbeteren;
  • Een uitgebreid adviesrapport en rapportage voor management en HR.

Vrijblijvende
afspraak plannen

Wil je liever met een van ons doornemen welke aanpak het meest geschikt is voor jullie bedrijf? Plan dan vrijblijvend een afspraak met één van de medewerkers van Vital Solutions. Wij denken graag met je mee.

Bel nu