Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid vergroten? Vital Solutions is hét adres voor duurzaam inzetbare medewerkers.

Mensen moeten steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat zij (fysiek én mentaal) fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Informatie
aanvragen

Vaak wordt bij duurzame inzetbaarheid vooral gedacht aan vitaliteit. Er wordt een schaal met fruit op de werkvloer gezet, een gratis sportabonnement verstrekt en een vitale workshop georganiseerd. Goede initiatieven, maar duurzame inzetbaarheid gaat verder dan alleen voeding. Verschillende vraagstukken spelen een rol, waaronder:

  • Gezondheid (zowel fysiek als mentaal)
  • Kennis en vaardigheden
  • Werk-privébalans
  • Motivatie en betrokkenheid

Download ons informatiepakket

Bij Vital Solutions helpen we je in kaart te brengen hoe het binnen jouw organisatie gesteld is op deze verschillende gebieden. Samen met jou brengen we in kaart wat nodig is om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te optimaliseren, om zo verzuimkosten te reduceren en de productiviteit en het werkgeluk van medewerkers te verhogen.

Voor duurzame inzetbaarheid geldt dat er geen “one size fits all” oplossing is. Elke organisatie ervaart andere uitdagingen, waardoor maatwerk nodig is. Wil je aan de slag met het onderwerp duurzame inzetbaarheid en wil je graag weten hoe we je hierin kunnen ondersteunen? Vraag dan nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Maak verlies aan productiviteit inzichtelijk met de KoBaDi tool

We helpen je verlies aan productiviteit inzichtelijk te maken door middel van de Kosten Baten tool voor Duurzame Inzetbaarheid, ontwikkeld door TNO. 

Het uitgangspunt hierbij is dat in elke organisatie veel medewerkers rondlopen met een goede gezondheid, een stevige motivatie, veel actuele kennis en vaardigheden en een goede werk-privé balans. Die medewerkers worden in staat geacht optimale arbeidsprestaties te leveren, nu en in de toekomst. Zij zijn ‘duurzaam inzetbaar’ en op dit moment zeer waarschijnlijk ook optimaal ‘productief’.

Meestal zijn er in een organisatie ook medewerkers met een minder goede gezondheid, een minder stevige motivatie, mogelijk verouderde kennis en vaardigheden of een verstoorde werk-privébalans. Deze medewerkers zijn minder inzetbaar en dat wordt wellicht de komende jaren erger. Zij zijn niet duurzaam inzetbaar en ‘kwetsbaar’ en dat heeft nadelige gevolgen voor hun productiviteit op dit moment, maar ook op langere termijn. Bij een verminderde productiviteit krijgt een werkgever minder ‘waar’ voor zijn geld (de loonkosten). Er is dan sprake van ‘verspilling’.

Door middel van de tool helpen we je in kaart te brengen hoe groot het verlies aan productiviteit op jouw werkvloer is, en wat een investering in Duurzame Inzetbaarheid aan rendement op kan leveren. 

 

Vital Solutions | Hét adres voor duurzame inzetbaarheid in Groningen

Wil je duurzaam inzetbare medewerkers binnen je organisatie? Vital Solutions is hét adres voor duurzame inzetbaarheid. Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek.

Bel mij terug

Vrijblijvende
afspraak plannen

Wil je liever met een van ons doornemen welke aanpak het meest geschikt is voor jullie bedrijf? Plan dan vrijblijvend een afspraak met één van de medewerkers van Vital Solutions. Wij denken graag met je mee.

Call Now ButtonBel nu