fbpx

Alle rganisaties (ongeacht de omvang) zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht een PMO aan te bieden aan werknemers. Slechts 10-20% van de MKB bedrijven doet dit ook echt, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een PMO én geven we je de kans gratis kennis te maken met onze unieke onderzoeksmethode.

Voordelen PMO
Het aanbieden van een PMO heeft (naast het voldoen aan de wetgeving) een aantal belangrijke voordelen;

  • Zowel fysieke als mentale klachten worden tijdig gesignaleerd waardoor langdurig ziekteverzuim in veel gevallen kan worden voorkomen
  • Werknemers krijgen een goede indicatie van de eigen gezondheid en vitaliteit
  • Werknemers krijgen concrete tips en handvatten om hun leefstijl en gezondheid te verbeteren
  • Voor werkgevers wordt in één oogopslag duidelijk waar de knelpunten binnen de organisatie zitten

PMO als nulmeting
Een PMO biedt de perfecte basis voor een actieplan gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. Het is dan ook niet alleen het PMO zelf dat bijdraagt aan de reductie van ziekteverzuim, maar vooral ook het vervolg dat de organisatie eraan geeft. Bij Vital Solutions vinden we het belangrijk dat als een werknemer fysieke en/of mentale klachten heeft, hier op een adequate wijze opvolging aan kan worden gegeven. We verzorgen daarom niet alleen PMO’s, maar ook gezonde workshops, coaching vitaliteitstrajecten. Met onze unieke methode hebben we al honderden mensen geholpen hun leefstijl blijvend te verbeteren.

Gratis PMO ter kennismaking
Ben je verantwoordelijk voor het ARBO-beleid of de HR binnen je organisatie? Dan laten we je graag vrijblijvend kennismaken met onze methode. We bieden organisaties met 50 werknemers of meer graag kosteloos een basis PMO voor twee personen aan. Hierbij wordt een bloedonderzoek uitgevoerd waarbij zowel het cholesterol als de glucosewaarden worden gemeten. Ook wordt een lichaamsscan uitgevoerd, een handknijpkrachttest gedaan, de longinhoud gemeten en wordt een vragenlijst ingevuld. De resultaten van het onderzoek zijn zichtbaar in het eigen dashboard, inclusief eventuele tips en adviezen om de leefstijl te verbeteren.

Ja, ik wil een gratis PMO

Wil je graag weten hoe een Preventief Medisch Onderzoek bij Vital Solutions in zijn werk gaat? We bieden een gratis basis PMO aan voor jou én een collega (voor organisaties met meer dan 50 werknemers). Het onderzoek vindt plaats bij Vital Solutions en duurt circa 50 minuten per medewerker. Tijdens het onderzoek komt het volgende aan bod:

✔ Vragenlijstmodule(s)
✔ Uitgebreid bloedonderzoek (HDL/LDL, cholesterol, triglyceriden en glucose)
✔ Bloeddrukmeting
✔ Lichaamssamenstelling 
✔ Handknijpkracht
✔ Hartrisico score
✔ Metabolische leeftijd
✔ Individuele rapportage PMO (ook online)

Ik wil een gratis PMO:

9 + 7 =

Call Now ButtonBel nu