Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek

Een uitgebreid Preventief Medisch Onderzoek voor een scherp tarief

Preventief Medisch Onderzoek


PMO onderzoek binnen je organisatie laten uitvoeren? Dan ben je bij Vital Solutions aan het juiste adres! We begeleiden zowel grote als kleine bedrijven naar een vitale organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers. Ons PMO bestaat uit:

  • Digitaal én fysiek onderzoek
  • Overzicht van de resultaten in ons online portaal
  • Concrete leefstijladviezen, afgestemd op de resultaten van de medewerker
  • Een uitgebreide managementrapportage

 

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan:

2 + 14 =

Direct inzicht door middel van ons online portaal

 

We gaan verder dan alleen het uitvoeren van een PMO. Zo maken we de resultaten van het Preventief Medisch Onderzoek direct inzichtelijk in een online portaal. Elke medewerker kan hier in zijn/haar eigen omgeving inloggen. In het online portaal vindt men het volgende terug:

  • Uitkomsten van het onderzoek
  • Concrete leefstijladviezen 
  • Uitgebreide managementrapportage (inzichtelijk voor HR)

Vraag gratis een PMO kennismakingsgesprek aan

PMO – de basis


PMO onderzoeken worden vaak als ingewikkeld gezien, maar dit is bij ons niet het geval. In veel gevallen volstaat een basis PMO, waarmee het merendeel van de fysieke én mentale klachten boven water wordt gehaald. Een basis PMO bestaat uit:

✔ Vragenlijstmodule(s)
✔ Uitgebreid bloedonderzoek (HDL/LDL, cholesterol, triglyceriden en glucose)
✔ Bloeddrukmeting
✔ Lichaamssamenstelling (BMI, vet-, vocht- en spierpercentage), buikomvang, visceraal vet
✔ Spirometrie
✔ Handknijpkracht
✔ Hartrisico score
✔ Metabolische leeftijd
✔ Persoonlijk adviesgesprek
✔ Individuele rapportage PMO (ook online)

Aanvullende PMO onderzoeken


Afhankelijk van de sector waarin een organisatie actief is, kan een aanvullend onderzoek wenselijk zijn. Zo wordt bij medewerkers die veel achter een computer zitten vaak gekozen voor een visus- en beeldschermonderzoek. Medewerkers die veel worden blootgesteld aan geluid hebben veel baat bij een auditief onderzoek.

Naast de basis PMO zijn daarom nog diverse aanvullingen mogelijk. Zo verzorgen wij tevens:

✔ Visus en beeldschermonderzoek
✔ ECG hartfilm
✔ Audiometrie
✔ Lever- en nierfunctieonderzoek
✔ Functioneel bewegingsonderzoek
✔ Fysiotherapeutisch onderzoek
✔ Ergometrie
✔ Voetscreening
✔ Uitgebreid longfunctie onderzoek

Een greep uit ons klantenbestand

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?


Een PMO is een onderzoek onder werknemers met als doel het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers . Een PMO onderzoek bestaat vaak uit verschillende methoden die tegelijkertijd kunnen worden ingezet; zo kan een PMO bestaan uit het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek, maar ook uit bijvoorbeeld een bloedonderzoek, gehoor- of visustest.


Is een PMO verplicht?

Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak en in welke vorm deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij medewerkers bijvoorbeeld in een omgeving met schadelijke stoffen werken, of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

 

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?

Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. Een PMO bij Vital Solutions is al mogelijk vanaf slechts enkele tientallen euro’s per medewerker.

Wie betaalt een PMO?

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.


Voordelen PMO

Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.


PMO op locatie

Bij Vital Solutions voeren we de PMO’s standaard binnen jullie organisatie uit; hiervoor worden geen extra kosten berekend.  Is er geen geschikte ruimte om de onderzoeken uit te voeren? Dan zijn er ook mogelijkheden om de PMO’s bij Vital Solutions of op een externe locatie uit te voeren.

 

Ons werkgebied

Het hoofdkantoor van Vital Solutions is gevestigd in Groningen, echter ons werkgebied is verspreid over heel Nederland. Of je organisatie nu in Zeeland, de randstad of Friesland gevestigd is; we komen graag bij je langs voor het uitvoeren van een PMO.


 

GRATIS PMO VOOR 2 PERSONEN

Vrijblijvend PMO onderzoek voor jou én je collega

Ja, ik wil een gratis PMO

We laten organisaties graag vrijblijvend kennismaken met onze methode van PMO onderzoek. Wil je graag weten hoe een Preventief Medisch Onderzoek bij Vital Solutions in zijn werk gaat? Vraag dan een gratis basis PMO aan voor jou én een collega.

Vul het contactformulier in op de website of neem direct telefonisch contact met ons op!

(Alleen geldig voor organisaties met meer dan 50 werknemers).

Vraag een gratis PMO aan

15 + 11 =

Call Now ButtonBel nu