fbpx

Preventief Medisch Onderzoek

Preventief Medisch Onderzoek

Een uitgebreid Preventief Medisch Onderzoek voor een scherp tarief

Preventief Medisch Onderzoek

Groningen, Drenthe en Friesland


PMO onderzoek binnen je organisatie laten uitvoeren? Vital Solutions is hét adres voor Preventief Medisch Onderzoek! We verzorgen PMO’s voor zowel grote als kleine organisaties. Ons klantenbestand varieert van organisties uit het MKB tot aan SW-bedrijven en overheidsinstellingen. Onze PMO’s zijn niet ingewikkeld of langdradig, maar laagdrempelig en met maximaal resultaat.

Individueel adviesgesprek inbegrepen

De resultaten van het PMO zijn inzichtelijk via een online portaal en worden met elke deelnemer individueel besproken. Medewerkers krijgen concrete leefstijladviezen waarmee zowel de fysieke als mentale gezondheid direct kan worden verbeterd. Langdurig ziekteverzuim kan hiermee in veel gevallen worden voorkomen.

 

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan:

7 + 1 =

PMO – ons basisonderzoek


PMO onderzoeken worden vaak als ingewikkeld gezien, maar dit is bij ons niet het geval. In veel gevallen volstaat een basis PMO, waarmee het merendeel van de fysieke én mentale klachten boven water wordt gehaald. Een basis PMO bestaat bij Vital Solutions uit:

✔ Vragenlijstmodule(s)
✔ Uitgebreid bloedonderzoek (HDL/LDL, cholesterol, triglyceriden en glucose)
✔ Bloeddrukmeting
✔ Lichaamssamenstelling (BMI, vet-, vocht- en spierpercentage), buikomvang, visceraal vet
✔ Spirometrie
✔ Handknijpkracht
✔ Hartrisico score
✔ Metabolische leeftijd
✔ Persoonlijk adviesgesprek
✔ Individuele rapportage PMO (ook online)

Aanvullende PMO onderzoeken


Afhankelijk van de sector waarin een organisatie actief is, kan een aanvullend onderzoek wenselijk zijn. Zo wordt bij medewerkers die veel achter een computer zitten vaak gekozen voor een visus- en beeldschermonderzoek. Medewerkers die veel worden blootgesteld aan geluid hebben veel baat bij een auditief onderzoek.

Naast de basis PMO zijn daarom nog diverse aanvullingen mogelijk. Zo verzorgen wij tevens:

✔ Visus en beeldschermonderzoek
✔ ECG hartfilm
✔ Audiometrie
✔ Lever- en nierfunctieonderzoek
✔ Functioneel bewegingsonderzoek
✔ Fysiotherapeutisch onderzoek
✔ Ergometrie
✔ Voetscreening
✔ Uitgebreid longfunctie onderzoek

Voordelen PMO van Vital Solutions

Individueel adviesgesprek inbegrepen

Een PMO is een mooie manier om de gezondheid in kaart te brengen, maar de medewerker moet er vervolgens ook iets mee kunnen. Elk PMO wordt daarom afgesloten met een individueel adviesgesprek. Hierbij worden de resultaten van het PMO besproken en ontvangt de medewerker concrete adviezen ter verbetering van zijn/haar leefstijl. Deze adviezen zijn op een later moment terug te lezen in het persoonlijk online portaal.

Online portaal met uitgebreide managementrapportage

We gaan verder dan alleen het uitvoeren van een PMO. Zo maken we de resultaten van het Preventief Medisch Onderzoek inzichtelijk via een online portaal. HR vindt hier een uitgebreide rapportage op afdelings- en organisatieniveau, inclusief concrete aanbevelingen.

Daarnaast krijgt elke medewerker een eigen inlogcode waarmee de resultaten van het eigen onderzoek kunnen worden teruggelezen.

Diverse vitaliteitsprogramma’s mogelijk

Naast Preventief Medisch Onderzoek verzorgen we ook diverse vitaliteitsprogramma’s. Indien nodig kunnen medewerkers direct starten met een vervolgtraject, waardoor langdurig ziekteverzuim in veel gevallen kan worden voorkomen. Meer weten over onze vitaliteitsprogramma’s? Kijk hier voor ons volledige aanbod.

Een greep uit ons klantenbestand

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?


Een PMO is een onderzoek onder werknemers met als doel het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers . Een PMO onderzoek bestaat vaak uit verschillende methoden die tegelijkertijd kunnen worden ingezet; zo kan een PMO bestaan uit het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek, maar ook uit bijvoorbeeld een bloedonderzoek, gehoor- of visustest.


Is een PMO verplicht?

Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak en in welke vorm deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij medewerkers bijvoorbeeld in een omgeving met schadelijke stoffen werken, of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

 

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?

Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. Een PMO bij Vital Solutions is al mogelijk vanaf slechts enkele tientallen euro’s per medewerker.

Wie betaalt een PMO?

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.


Voordelen PMO

Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.


PMO op locatie

Bij Vital Solutions voeren we de PMO’s standaard binnen jullie organisatie uit; hiervoor worden geen extra kosten berekend.  Is er geen geschikte ruimte om de onderzoeken uit te voeren? Dan zijn er ook mogelijkheden om de PMO’s bij Vital Solutions of op een externe locatie uit te voeren.

 

Ons werkgebied

Het hoofdkantoor van Vital Solutions is gevestigd in Groningen, echter ons werkgebied is verspreid over heel Nederland. Of je organisatie nu in Zeeland, de randstad of Friesland gevestigd is; we komen graag bij je langs voor het uitvoeren van een PMO.

Ja, ik wil een gratis PMO informatiepakket

Wil je een PMO gaan aanbieden binnen jouw organisatie? Vraag dan nu het gratis Vital Solutions PMO informatiepakket aan. Hierin vind je onze brochure, prijslijst en uitgebreide informatie over onze aanpak.

Vul nu het contactformulier in en ontvang het informatiepakket binnen 1 werkdag per mail!

Vraag een gratis PMO  informatiepakket aan

15 + 14 =

Call Now ButtonBel nu