fbpx

RI&E | Vital Solutions Groningen

Alles omtrent de Risico Inventarisatie en Evaluatie

RI&E Groningen | Vital Solutions

RI&E in Groningen laten uitvoeren? Vital Solutions is hét adres voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Wij verzorgen zowel de uitvoer van een RI&E als de toetsing ervan. Dit laatste wordt door onze gecertificeerde veiligheidskundige gedaan. Vital Solutions staat voor:

 • Uitvoering én toetsing door een expert
 • Snelle communicatie
 • Van a-z begeleiding tegen een scherp tarief

Neem nu contact op voor een vrijbijvende offerte op maat!

Meer informatie

4 + 5 =

Wat is een RI&E?

RI&E staat voor Risico Inventarisatie & Evaluatie, oftewel het in kaart brengen van alle risico’s die kunnen voorkomen binnen een organisatie. Een RI&E wordt in het kort ook wel Risico Inventarisatie genoemd. Een RI&E bestaat feitelijk uit twee onderdelen:

 • Een lijst met alle (veiligheids- en gezondheids)risico’s in een bedrijf
 • Een plan voor het oplossen ervan

Door het opstellen van een RI&E kunnen risico’s zoveel mogelijk worden teruggedrongen/voorkomen. De kans op ziekteverzuim en ongevallen wordt hierdoor een stuk kleiner.

Is een RI&E verplicht?

Volgens artikel 5 van de ARBO-wet is het periodiek uitvoeren van een RI&E verplicht voor alle organisaties die één of meerdere medewerkers in dienst hebben. In veel gevallen is daarnaast ook verplicht om de RI&E te laten toetsen. Bij Vital Solutions kunnen we de toetsing van RI&E’s tegen een voordelig tarief verzorgen.

Wil je weten hoe het zit met de verplichting van een RI&E voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we lichten dit graag toe.

Is toetsing van een Risico Inventarisatie verplicht?

In veel gevallen is toetsing verplicht, echter niet altijd. Als het toetsen van een RI&E verplicht is, dient dit door een gecertificeerde ARBO-dienst of veiligheidsdeskundige te worden gedaan.

Wanneer is toetsing van de RI&E verplicht?

 • Als er voor de organisatie geen erkend RI&E instrument met keurmerk beschikbaar is, of
 • Als de organisatie meer dan 25 werknemers (personen) in dienst heeft

Wanneer is toetsing van de RI&E niet verplicht?

 • Als de organisatie maximaal 25 werknemers in dienst heeft
  én
 • Als er een erkend RI&E instrument is waar gebruik van kan worden gemaakt

Wat kost een RI&E?

De kosten voor het uitvoeren van een RI&E varieren uiteraard per organisatie en zijn onder andere afhankelijk van de omvang, aantal locaties, aantal medewerkers en de aard van de werkzaamheden. Wil je de uitvoer van een RI&E uitbesteden? We stellen graag vrijblijvend een offerte voor je op!

Boete bij geen RI&E

De Inspectie SZW voert strenge controles uit op het gebied van RI&E’s en andere ARBO-eisen. Uit de begroting SZW blijkt dat het kabinet de komende jaren meer geld voor inspecties vrijmaakt; dit jaar 25 miljoen, oplopend tot 50 miljoen in 2022.

Een greep uit ons klantenbestand

RI&E informatie


Wil je graag een Risico Inventarisatie en Evaluatie uitvoeren binnen je organisatie? We geven graag vrijblijvend advies over wat voor jouw organisatie de beste en meest voordelige aanpak is.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Contact opnemen

8 + 12 =

Call Now ButtonBel nu