Fitaal online

Voor fitte, vitale medewerkers

FITAAL ONLINE: voor fitte, vitale medewerkers

Juist in deze periode is het extra belangrijk om gezond te eten en overgewicht zoveel mogelijk te voorkomen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met overgewicht een aanzienlijk hogere kans hebben om met het Corona-virus op de IC te eindigen. Zo is maar liefst 80% van de mensen op de Corona-afdeling van de IC zwaarlijvig.

Gezonde voeding en voldoende beweging helpt ons niet alleen om overgewicht te verminderen/voorkomen, maar ook om ons immuunsysteem zo gezond mogelijk te maken.

Om medewerkers hierin zo goed mogelijk te begeleiden, hebben we bij Vital Solutions een online programma ontwikkeld; FITAAL ONLINE. Met FITAAL ONLINE bieden we medewerkers praktische handvatten om, vanuit hun eigen omgeving, te werken aan hun fysieke én mentale gezondheid. Voor een vast bedrag per medewerker volgen werknemers een 12-weeks online programma. Dit programma bestaat uit:

  • Volledige voedingsschema’s voor 12 weken (variërend van vegetarisch tot Hollandse pot)
  • Online video’s over gezonde voeding, inclusief praktische tips
  • Online bootcamps

FITAAL ONLINE is beschikbaar vanaf slechts € 39,50 per medewerker.

Wil je meer weten? Laat je gegevens achter en we nemen contact op voor een vrijblijvend informatiepakket!

 

Het verband tussen Corona en overgewicht

Overgewicht vergroot de kans om ernstig ziek te worden door het Corona-virus. Zo berichtte het NRC dat de 45 patiënten die begin april met een Corona-infectie op de IC van het UMCG lagen, er op één na allemaal overgewicht hadden. “BMI heeft een rol in het ziektebeeld. COVID patiënten die géén overgewicht hebben, komen bijna niet op de IC terecht”, zo zegt hoofd van de IC afdeling Peter van der Voort. Dezelfde waarnemingen komen van artsen uit China, Italie, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De waarschijnlijke oorzaak is dat mensen met overgewicht meer ACE2 receptoren in hun vetcellen hebben (de receptoren waarop COVID-19 aangrijpt).

 

1-3 kg gewichtstoename tijdens lockdown

Hoewel veel mensen graag hun gezondheid willen verbeteren, blijkt dat in de praktijk nog niet mee te vallen. Uit consumentenonderzoek van cursusinstituut Happy Weight blijkt dat met name mannen gedurende de lockdown periode behoorlijk zijn aangekomen. Maar liefst 49 % van de mannen zag in de afgelopen maand zijn gewicht toenemen. Gemiddeld lag deze toename tussen de 1 en 3 kg.

Vrouwen doen het iets beter; 40% zag in de afgelopen maand haar gewicht stijgen, waarbij de meeste vrouwen tussen de 1 en 3 kg aankwamen. De voornaamste redenen die genoemd werden is dat er meer gesnoept wordt en minder bewogen.

Bel nu