PAGO Onderzoek bij Vital Solutions
- Superscherp tarief (tot wel 40% voordeliger dankzij korte lijnen)
- Onderzoek op locatie (zonder meerprijs)
- Unieke online omgeving (in het NL en ENG)
- Inclusief uitgebreid adviesgesprek
Gratis PAGO informatiepakket
Wil je meer weten over de inhoud van het PAGO onderzoek of ben je benieuwd naar onze prijzen? Vraag dan het gratis PAGO informatiepakket aan. Vul je gegevens in en we sturen (op werkdagen) binnen 24 uur onze PAGO prijzen en informatie toe.
PAGO onderzoek bij Vital Solutions
Bij Vital Solutions zijn we expert op het gebied van Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO).
Een PAGO is bij ons meer dan alleen een onderzoek. We weten exact wat nodig is om medewerkers enthousiast te maken om zelf aan de slag te gaan met hun gezondheid. Na een PAGO onderzoek lopen medewerkers dan ook met concrete tips en adviezen de deur uit.
Daarnaast helpen we jullie als organisatie om stap voor stap de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s van medewerkers in kaart te brengen, uiteraard volgens de regels van de PAGO ARBO-wet. Na afloop van een PAGO is exact duidelijk waar de knelpunten zitten én ontvangen jullie een concreet adviesrapport met tips voor interventies.
In deze video laten we kort zien hoe een PAGO onderzoek er uit kan zien. Wil je advies over wat je nodig hebt, of wil je direct onze prijzen ontvangen? Vraag dan nu het gratis PAGO informatiepakket aan!
Wat kost een PAGO
De kosten per PAGO onderzoek verschillen enorm, afhankelijk van het type onderzoek dat nodig is. In de tabel hieronder hebben we de kosten per PAGO onderzoek overzichtelijk weergegeven.
PSA onderzoek
Psychosociale arbeidsbelasting- Stress, Werkdruk, Herstelbehoefte, Ongewenst gedrag, Geluk, Bevlogenheid
- Vragen op maat mogelijk
- Online portaal met terugkoppeling
- Inclusief groepsrapportage
- Optioneel: persoonlijk adviesgesprek
Bloedonderzoek
Gevaarlijke stoffen- Bloedafname op locatie
- Beoordeling door bedrijfsarts
- Inclusief terugkoppeling
- Prijs is een richtprijs, afhankelijk van type onderzoek
Gehoor- of visus
Kantoor of productie- Onderzoek op locatie
- Inclusief terugkoppeling
- Inclusief groepsrapportage
Vraag een offerte aan
Stap 1: Vul je gegevens in
Stap 2: Ontvang binnen 1 dag een gratis offerte
Stap 3: Maak je keuze
Wat is PAGO?
Een PAGO onderzoek is een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek dat valt onder het arbobeleid.
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omschrijft het arbobeleid als het beleid dat een werkgever voert op het gebied van arbeidsomstandigheden. Een PAGO keuring speelt een belangrijke rol in het in kaart brengen van de arbeidsomstandigheden van werknemers, gezien dit een onderzoek naar de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s van medewerkers is. Het onderdeel “periodiek” geeft aan dat dit geen eenmalige keuring is, maar een terugkerend moment waar de werkgever kan reflecteren op de gezondheid van al zijn medewerkers en de risico’s van het werk.
Deze organisaties lieten het PAGO onderzoek of vitaliteitstraject al door ons uitvoeren
PAGO onderzoek verplicht?
Een PAGO keuring is niet alleen verplicht, maar ook essentieel bij het voorkomen van ziekteverzuim. De inhoud van een PAGO onderzoek wordt afgestemd op het type werkzaamheden.
Bij beroepen die fysiek erg zwaar zijn liggen blessures, overbelasting en andere risico’s altijd op de loer. Ook psychosociale arbeidsbelasting is een groot risico. Ziekteverzuim door fysieke of mentale oorzaken kan in veel gevallen worden voorkomen. Dit doe je door te investeren in de gezondheid van je medewerkers. Door met een PAGO keuring de arbeidsgerelateerde risico’s in kaart te brengen kun je snel een beeld vormen van de risico’s die op jouw medewerkers van toepassing zijn. Wij kunnen je hier bij helpen!
Gratis
PAGO informatiepakket
Wil je meer weten over de inhoud van het PAGO onderzoek of ben je benieuwd naar onze prijzen? Vraag dan het gratis PAGO informatiepakket aan. Vul je gegevens in en we sturen (op werkdagen) binnen 24 uur onze PAGO prijzen en informatie toe.
De voordelen van een PAGO bij Vital Solutions
Een PAGO onderzoek is bij ons altijd maatwerk. Elke organisatie kampt met andere uitdagingen en gezondheidsrisico’s. Daarom stemmen we zowel de onderzoeken als de PAGO vragenlijsten per afdeling af. Zo kunnen we met een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek altijd een volledig op maat gemaakt onderzoek uitvoeren. Dit kan bestaan uit een een aantal vragenlijsten, maar ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een visus- of gehoortest. Welke onderzoeken je bij een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek uitvoert is afhankelijk van het type werkzaamheden van je medewerkers.
Gratis PAGO advies
Onze adviseurs denken graag met je mee over welke oplossing het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Vital Solutions heeft al duizenden medewerkers geholpen en herkent vroegtijdige signalen die kunnen leiden tot uitval of verzuim. Op basis van onze analyse en een PAGO vragenlijst kunnen wij een compleet PAGO onderzoek bieden voor een voordelige prijs.
Welke PAGO onderzoeken bieden wij aan?
Welke PAGO
Onderzoeken bieden
we aan?
We bieden keuze uit ruim 100 gevalideerde vragenlijsten en stemmen deze volledig af op jouw organisatie en/of afdelingen. Daarnaast bieden we de volgende fysieke onderzoeken aan:
Wat we uitvoeren
- Biometrie (weegschaal, vetpercentage, spiermassa, bloeddruk, metabolische leeftijd)
- Bloedonderzoek (glucose- en uitgebreid cholesterolprofiel)
- Longfunctie
- Handknijprachtmeting
- Visus onderzoek
- Gehoor onderzoek
- ECG
- Urine onderzoek (lever- en nierfunctie)
- Bewegingsonderzoek
- PAGO gevaarlijke stoffen
Alle vragen over het PAGO onderzoek
Is een PAGO Onderzoek verplicht?
Ja, een PAGO onderzoek is sinds 2002 wettelijk verplicht voor de werkgever. In artikel 18 van de arbowet staat: “De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.” Je bepaalt als werkgever zelf of je een PAGO of PMO aanbiedt, een onderzoek wordt verder niet gespecificeerd. Daar ben je dus vrij in! Het is overig aan te raden om de RI&E als leidraad voor je keuze te nemen. In de RI&E komen (mits deze goed is uitgevoerd) al bepaalde risico’s naar voren.
Ben ik als werknemer verplicht om mee te doen?
Nee, je bent als werknemer in principe niet verplicht om mee te doen aan een PAGO keuring. Hoewel de gegevens geanonimiseerd worden aangeleverd bij jouw werkgever, kun je zonder opgaaf van reden weigeren om hier aan mee te werken. Een dergelijk onderzoek verplicht maken voor de werknemer kan wel volgens sommige CAO’s.
Wat is het verschil tussen een PAGO en een PMO?
Het voornaamste verschil tussen een PAGO onderzoek en een PMO is dat een PMO over het algemeen een breder onderzoek is. In een PMO komen niet alleen maar gezondheidsgerelateerde arbeidsrisico’s aan bod; het geeft een duidelijk beeld van de algehele gezondheid van de medewerkers. Zo komt bij een PMO ook leefstijl bijvoorbeeld uitgebreid aan bod; dit is niet direct arbeidsgerelateerd, maar wel een belangrijke factor binnen ziekteverzuim. Het verschil tussen PAGO en PMO leggen we volledig uit in deze blog!
Wat zijn de kosten van een PAGO?
Dat is afhankelijk van de onderzoeken die je wilt uitvoeren en het soort bedrijf. Om inzicht te krijgen in de kosten vraag je een informatiepakket aan. Vervolgens vul je een vragenlijst in en geef je wat algemene informatie over de markt waarin je actief bent. Afhankelijk daarvan geven wij een advies over de potentiële risico’s en de testen die daar bij horen.
Kan de investering wel uit?
De kosten variëren van enkele tientallen euro’s tot aan ruim honderd euro of meer. Echter, dit valt in het niet bij de kosten voor een zieke werknemer; deze beginnen bij enkele honderden euro’s per dag en kunnen oplopen tot meer dan €100.000 euro per medewerker per jaar. Daarom zijn een PAGO en/of PMO, mits goed uitgevoerd, altijd een slimme investering.
Wie betaalt een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek?
De werkgever betaalt de kosten voor een PAGO. In sommige gevallen is cofinanciering door een zorgverzekeraar mogelijk. Het is immers ook in hun belang dat werknemers gezond (en dus inzetbaar) blijven. Zo zijn we bij Vital Solutions bijvoorbeeld voorkeursprovider van Menzis. Dit houdt in dat Menzis een financiële bijdrage aan de uitvoer van een PMO of PAGO én aanvullende preventieprogramma’s levert. Ook bij andere zorgverzekeraars zijn er samenwerkingen mogelijk. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.
Hoe vaak moet een PAGO uitgevoerd worden?
De frequentie waarin werkgevers een PAGO onderzoek moeten aanbieden staat niet beschreven in artikel 18 van de Arbowet. Dit dient men te baseren op de gezondheidsrisico’s van het werk en het soort werk dat werknemers doen. Vaak komt dit tijdens de uitvoer van het verplichte RI&E naar voren. Alleen is vastgelegd dat men verplicht is om het onderzoek aan te bieden. In sommige gevallen is de frequentie in een CAO opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bepaalde gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de uitvoer van het werk.
Lorraine Luchjenbroers
Sinds 2016 ben ik actief op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ik heb hiervoor de opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI) gevolgd. Als oprichtster van Vital Solutions hou ik mij bezig met het adviseren van zowel kleine als grote organisaties op het gebied van het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers. Zo verzorgen wij o.a. Preventief Medisch Onderzoek, PAGO onderzoek en diverse vitaliteitstrajecten. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs en plaats ik content over werkgeluk, gezondheid en duurzame inzetbaarheid.