PAGO Onderzoek bij Vital Solutions

Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek laten uitvoeren? Wij zijn jouw vertrouwde partner voor PAGO onderzoek.

PAGO Onderzoek bij Vital Solutions

Ook een PAGO onderzoek laten uitvoeren? Met Vital Solutions krijg jij inzicht in de gezondheidsrisico’s van jouw medewerkers. Of je nu kiest voor een pmo onderzoek of een ander programma, wij begeleiden je bij het in kaart brengen van alle arbeidsgerelateerde risico’s.

Wij zijn expert op het gebied van pago onderzoeken en kunnen jou stap voor stap helpen om de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s van jouw medewerkers in kaart te brengen, uiteraard volgens de regels van de ARBO-wet.

Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld of een pago verplicht is en hoe vaak je zo’n onderzoek moet doen. Wil je advies over wat je nodig hebt, of wil je direct onze prijzen ontvangen? Vraag dan nu het gratis PAGO informatiepakket aan!

pmo onderzoek bij vital solutions groningen

Gratis PAGO informatiepakket

3 + 4 =

De voordelen van een PAGO bij Vital Solutions

Een PAGO is bij ons altijd maatwerk. Elke organisatie kampt met andere uitdagingen en gezondheidsrisico’s. Daarom hebben we ruim 60 verschillende vragenlijsten, afgestemd op de verschillende typen organisaties. Zo kunnen we met een periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (pago) altijd een volledig op maat gemaakt onderzoek uitvoeren. Dit kan bestaan uit een aantal vragenlijsten, maar ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een visus- of gehoortest.

Onze adviseurs denken graag met je mee over welke oplossing het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Vital Solutions heeft al duizenden medewerkers geholpen en herkent vroegtijdige signalen die kunnen leiden tot uitval of verzuim. Op basis van onze analyse en een vragenlijst kunnen wij een compleet pago onderzoek bieden voor een voordelige prijs.

Als je meer wilt weten over de inhoud van het pago onderzoek kun je het gratis informatiepakket aanvragen, of een vrijblijvend adviesgesprek inplannen. Vul je gegevens in en we sturen (op werkdagen) binnen 24 uur onze pago prijzen en informatie toe.

Waarom een PAGO?

Bij beroepen die fysiek erg zwaar zijn, liggen blessures, overbelasting en andere risico’s altijd op de loer. Niemand houdt van een verhoogd ziekteverzuim – het zou dan ook erg lonen als je dat op de een of andere manier voor zou kunnen zijn. Dit doe je door te investeren in de gezondheid van je medewerkers. Door met een PAGO de arbeidsgerelateerde risico’s in kaart te brengen kun je snel een beeld vormen van de risico’s die op jouw medewerkers van toepassing zijn. Wij kunnen je hier bij helpen!

Zeker in sectoren waar zwaar lichamelijk werk normaal is, zoals de bouw en de industrie, loont het de moeite om hier vroegtijdig op in te spelen. Maar ook binnen organisaties waar medewerkers een hoge werkdruk ervaren of veel stressklachten hebben. De mensen zijn namelijk de motor van je bedrijf, die moet je goed onderhouden. Breng alle werkgerelateerde risico’s daarom in kaart met een PAGO onderzoek! Meer weten? Lees alle vragen over PAGO hier.

pago onderzoek

Een greep uit ons klantenbestand

Wat is een PAGO onderzoek?

Een PAGO onderzoek is een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Dit is een onderzoek naar de arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s van medewerkers. Het onderdeel “periodiek” geeft aan dat dit geen eenmalige keuring is, maar een terugkerend moment waar de werkgever kan reflecteren op de gezondheid van al zijn medewerkers en de risico’s van het werk.

Alle vragen over het PAGO Onderzoek

Is een PAGO Onderzoek verplicht?

Ja, een PAGO onderzoek is sinds 2002 wettelijk verplicht voor de werkgever. In artikel 18 van de arbowet staat: “De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.” Je bepaalt als werkgever zelf of je een PAGO of PMO aanbiedt, een onderzoek wordt verder niet gespecificeerd. Daar ben je dus vrij in! Het is overig aan te raden om de RI&E als leidraad voor je keuze te nemen. In de RI&E komen (mits deze goed is uitgevoerd) al bepaalde risico’s naar voren.

Ben ik als werknemer verplicht om mee te doen?

Nee, je bent als werknemer in principe niet verplicht om mee te doen aan een PAGO onderzoek. Hoewel de gegevens geanonimiseerd worden aangeleverd bij jouw werkgever, kun je zonder opgaaf van reden weigeren om hier aan mee te werken. Een pago onderzoek verplicht maken voor de werknemer kan wel volgens sommige CAO’s.

Wat is het verschil tussen een PAGO en een PMO?

Het voornaamste verschil tussen een PAGO onderzoek en een PMO is dat een PMO over het algemeen een breder onderzoek is. In een PMO komen niet alleen maar gezondheidsgerelateerde arbeidsrisico’s aan bod; het geeft een duidelijk beeld van de algehele gezondheid van de medewerkers. Zo komt bij een PMO ook leefstijl bijvoorbeeld uitgebreid aan bod; dit is niet direct arbeidsgerelateerd, maar wel een belangrijke factor binnen ziekteverzuim. Het verschil tussen pago en pmo leggen we volledig uit in dit blog!

Wat zijn de kosten van een PAGO?

Dat is afhankelijk van de onderzoeken die je wilt uitvoeren en het soort bedrijf. Om inzicht te krijgen in de kosten vraag je een informatiepakket aan. Vervolgens vul je een vragenlijst in en geef je wat algemene informatie over de markt waarin je actief bent. Afhankelijk daarvan geven wij een advies over de potentiële risico’s en de testen die daar bij horen.

Kan de investering wel uit?

De kosten variëren van enkele tientallen euro’s tot aan ruim honderd euro of meer. Echter, dit valt in het niet bij de kosten voor een zieke werknemer; deze beginnen bij enkele honderden euro’s per dag en kunnen oplopen tot meer dan 100.000 euro per medewerker per jaar. Daarom zijn een PAGO en/of PMO, mits goed uitgevoerd, altijd een slimme investering.

Wie betaalt een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek?

De werkgever betaalt de kosten voor een PAGO. In sommige gevallen is cofinanciering door een zorgverzekeraar mogelijk. Het is immers ook in hun belang dat werknemers gezond (en dus inzetbaar) blijven. Zo zijn we bij Vital Solutions bijvoorbeeld voorkeursprovider van Menzis. Dit houdt in dat Menzis een financiële bijdrage aan de uitvoer van een PMO of PAGO én aanvullende preventieprogramma’s. Ook bij andere zorgverzekeraars zijn er samenwerkingen mogelijk. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Hoe vaak moet een PAGO uitgevoerd worden?

De frequentie waarin werkgevers een PAGO onderzoek moeten aanbieden staat niet beschreven in artikel 18 van de Arbowet. Dit dient men te baseren op de gezondheidsrisico’s van het werk en het soort werk dat werknemers doen. Vaak komt dit tijdens de uitvoer van het verplichte RI&E naar voren. Alleen is vastgelegd dat men verplicht is om het onderzoek aan te bieden. In sommige gevallen is de frequentie in een CAO opgenomen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bepaalde gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de uitvoer van het werk.

PAGO onderzoek informatiepakket aanvragen?

Wil je graag een Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek of PMO uitvoeren binnen je organisatie? We sturen je graag meer informatie over onze aanpak en prijzen. Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.  Vital Solutions heeft talloze bedrijven begeleid met met het uitvoeren van een pago onderzoek. 

6 + 12 =

Call Now ButtonBel nu