MTO

Medewerkerstevredenheidsonderzoek onderzoek laten uitvoeren? Neem contact op met Vital Solutions.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren?

Optimaliseer de medewerkerstevredenheid en verhoog de bedrijfsprestaties met het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) van Vital Solutions.

 • Keuze uit tientallen vragenlijsten.
 • Méér dan een MTO; medewerkers krijgen een terugkoppeling inclusief concrete tipsen adviezen.
 • In het Nederlands én Engels.
 • Mogelijkheden om zelf vragen toe te voegen.

 Medewerkers zijn de drijvende kracht achter elke succesvolle organisatie. Hun tevredenheid en betrokkenheid spelen een cruciale rol bij het bereiken van bedrijfsdoelstellingen. Wil je de productiviteit verhogen, het personeelsverloop verminderen en een positieve werkcultuur bevorderen? Dan is een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) de sleutel tot succes.

Kies
Voor succes

Investeer in je medewerkers en verbeter de bedrijfsresultaten. Een MTO is de eerste stap naar een productievere, gelukkigere en succesvollere werkomgeving. Enkele voordelen van ons MTO:

 

 • Zowel op locatie als online
 • In het NL of het ENG
 • 100% maatwerk
 • Ondersteuning bij de implementatie van adviezen
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Download het MTO informatiepakket

Onze aanpak

Bij Vital Solutions begrijpen we dat elk bedrijf uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte MTO-oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en doelen. Ons proces omvat: 

 • Enquête-ontwikkeling: We hebben keuze uit tientallen gevalideerde medewerkerstevredenheidsonderzoeken vragenlijsten en kunnen daarnaast 100% maatwerk leveren. 
 • Data-analyse: Onze inzetbaarheidsadviseurs analyseren de verzamelde gegevens en presenteren duidelijke, bruikbare inzichten.
 • Rapportage en aanbevelingen: We bieden gedetailleerde rapporten en helpen bij het identificeren van actiepunten voor verbetering.
 • Follow-up: We ondersteunen bij het implementeren van veranderingen en het meten van de voortgang.

Waarom een MTO?

Een MTO is niet zomaar een enquête, het is een strategisch instrument dat inzicht biedt in de behoeften, verwachtingen en meningen van je medewerkers. Hier zijn enkele redenen waarom een MTO onmisbaar is voor jouw organisatie: 

 • Verbeterde werkomgeving: Ontdek hoe je medewerkers hun werkomgeving ervaren en identificeer eventuele bronnen van stress of ontevredenheid. Met deze inzichten kan je een positievere en gezondere werkcultuur creëren.
 • Talentbehoud: Begrijp waarom medewerkers vertrekken en wat je kan doen om je beste krachten te behouden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar helpt ook bij het behouden van ervaren personeel.
mto
 • Verhoogde Productiviteit: Tevreden medewerkers zijn productiever. Een MTO kan je helpen ontdekken hoe je de motivatie en betrokkenheid van je team kan vergroten, wat directe invloed heeft op de resultaten.
 • Versterk Leiderschap: Identificeer sterke en zwakke punten in je leiderschapsteam en biedt gerichte ontwikkelingsmogelijkheden. Leiders die medewerkers begrijpen, kunnen effectiever sturen. Meer weten over goed leiderschap? Zie ook onze leiderschapstrainingen.

Veelgestelde vragen MTO

Wat is het doel van een MTO?

Het doel van een MTO is om inzicht te verkrijgen in de tevredenheid en het welzijn van de medewerkers binnen een organisatie. Zodra het medewerkerstevredenheidsonderzoek is uitgevoerd en de gegevens zijn geanalyseerd, worden de resultaten gegenereerd. Deze resultaten geven een beeld van de huidige tevredenheid van de medewerkers binnen de organisatie. Organisaties kunnen de resultaten gebruiken om problematische gebieden te identificeren, kansen voor verbetering te ontdekken en strategieën te ontwikkelen om de medewerkerstevredenheid te vergroten.

Wat kost een medewerkerstevredenheidsonderzoek?

De kosten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de organisatie en de complexiteit van de vragenlijsten. In geval van een MTO op locatie, waarbij enquêteformulieren zowel fysiek als onine aan medewerkers kunnen worden uitgedeeld, zijn de kosten doorgaans hoger. Dit komt doordat wij in dat geval naar jouw locatie afreizen.

We bieden echter ook een online MTO aan, dat op afstand kan worden afgenomen. Dit is vaak kostenefficiënter. Met online MTO’s kunnen organisaties enquêtes elektronisch verspreiden en reacties automatisch verzamelen en analyseren waardoor een fysieke ontmoeting niet nodig is.

De kosten van een medewerkerstevredenheidsonderzoek zijn dus sterk afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van de organisatie, en of deze kiest voor een fysiek MTO of een online MTO.

Is een medewerkerstevredenheidsonderzoek wettelijk verplicht?

In Nederland is een medewerkerstevredenheidsonderzoek over het algemeen niet wettelijk verplicht. Ondanks deze afwezigheid van verplichting is het sterk aan te raden voor organisaties om dergelijke onderzoeken uit te voeren. Het meten van medewerkerstevredenheid kan helpen bij het in kaart brengen van het werkgeluk van werknemers, en het stelt organisaties in staat om op de lange termijn te profiteren door het verbeteren van de werkomgeving, het verminderen van verloop en het aantrekken van talent.

Vrijblijvende
afspraak plannen

Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren? Schakel dan onze hulp in. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van MTO’s. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Kennismaken
met Vital Solutions

Wil je aan de slag met vitaliteit en werkgeluk? Wij zijn gespecialiseerd in vitaliteitstrajecten voor bedrijven.  Neem vrijblijvend contact met ons op over organisatie vitaliteit.

  Neem vrijblijvend contact met ons op

  Lorraine Luchjenbroers

  Lorraine Luchjenbroers

  Sinds 2017 ben ik actief in de branche rondom duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Als eigenaar van Vital Solutions hou ik mij bezig met het adviseren van zowel kleine als grote organisaties op het gebied van het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers. Zo verzorgen wij o.a. Preventief Medisch Onderzoek, PAGO onderzoek en diverse vitaliteitstrajecten. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs en plaats ik content over werkgeluk, gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

  Bel nu