fbpx

Vitaliteitsprogramma’s

Vitale medewerkers zijn productieve medewerkers. Vital Solutions verzorgt daarom diverse vitaliteitstrajecten voor zowel grote als kleine organisaties ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid.

Vitaliteitstrajecten

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

Duurzame inzetbaarheid bestaat uit meer dan alleen vitaliteit. Een goed duurzaam inzetbaarheid programma kijkt naar HR, arbeidsregelingen, de fysieke omgeving en sport en beweging. Bij Vital Solutions hebben wij ervoor gekozen om ons te specialiseren in duurzame inzetbaarheid vanuit sport en beweging, oftewel; vitaliteit.
Vital Solutions specialiseert zich in vitaliteitstrajecten voor medewerkers. Hierdoor wordt de gezondheid van medewerkers blijvend verbeterd. Op lange termijn zorgen vitaliteitstrajecten dat het ziekteverzuim wordt teruggedrongen, maar ook dat medewerkers zich fitter voelen, meer motivatie hebben en productiever werken.

Een volledig vitaliteitsprogramma gericht op voeding, beweging en ontspanning zorgt bijvoorbeeld voor een hogere concentratie, betere conditie en hogere weerbaarheid van medewerkers. Daarnaast zorgen sportprogramma’s voor een hechter team op de werkvloer. Onze vitaliteitsprogramma’s zorgen voor vitale medewerkers!

Vitaliteit en PMO

Preventief Medisch Onderzoek kan binnen bedrijven worden ingezet om fysieke en mentale klachten boven water te halen. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Ook kan de focus voor duurzame inzetbaarheid worden bepaald: waar is het meeste gezondheidswinst te behalen ? Hoe kunnen we medewerkers op een duurzame manier inzetten?

Ziekteverzuim terugdringen door vitaliteitsprogramma’s

Ziekteverzuim is voor veel bedrijven een groot probleem. Gemiddeld verzuimen medewerkers zo’n 8 dagen per jaar. De vitaliteit van medewerkers heeft veel invloed op het verzuimcijfer van een bedrijf. Door in te zoomen op vitaliteitstimulerende trajecten, kunnen op lange termijn kosten worden bespaard en het ziekteverzuim wordt teruggedrongen.  Het stukje vitaliteit binnen duurzame inzetbaarheid is vaak een eerste, haalbare stap voor een organisatie en resulteert in het terugdringen van ziekteverzuim én verhoogd de werktevredenheid van medewerkers.

Hiervoor heeft Vital Solutions de handige vitaliteitsmeter ontworpen. Met deze meter breng je op een gemakkelijke manier de problemen rondom vitaliteit in jouw bedrijf in kaart en kan je gericht actie ondernemen.

Voedingsadvies

Bij Vital Solutions helpen we medewerkers afvallen en hun leefstijl verbeteren. Dit doen we op verschillende manieren. Zo is er 1 op 1 begeleiding mogelijk, maar ook vitale speeddates en workshops over gezonde voeding. 

Sportlessen op locatie

 Met onze sport- en ontspanning lessen verbeteren we de fysieke én mentale gezondheid van werknemers. Sportlessen reduceert stress, verhoogt de vitaliteit en zorgt voor een betere sfeer in het team.

Stress coaching

 Het vroegtijdig signaleren en tegengaan van chronische stress kan ziekteverzuim enorm reduceren. Bij Vital Solutions verzorgen we daarom een aantal programma’s waarmee stressklachten snel en effectief kunnen worden verminderd.

Een greep uit ons klantenbestand

Kennismaken met Vital Solutions


Wil je graag meer weten over wat Vital Solutions voor je organisatie kan betekenen? Wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid en een programma samen stellen wat voor jouw team het meeste oplevert? Neem vrijblijvend contact op.

Contact opnemen

3 + 2 =

Call Now ButtonBel nu