Vitaliteitsprogramma’s

Vitaliteitsprogramma’s voor medewerkers | Vital Solutions

Vitaliteit in organisaties 

Bij Vital Solutions bieden we een volledig pakket aan op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers. Ons vitaliteitsprogramma start met een nulmeting; hiermee brengen we in kaart waar eventuele knelpunten zitten, bij werknemers óf juist op organisatieniveau.

vitaliteit in de organisatie

Vital Solutions: Een frisse blik op vitaliteit

Ben je op zoek naar geschikte vitaliteitsprogramma’s om de vitaliteit en gezondheid van werknemers te vergroten? Bekijk dan onze verfrissende én toegankelijke opties eens:

Workshop ‘Stress’: deze workshop staat in het teken van het zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: €875,-
  • Min. aantal deelnemers: 15

Workshop ‘Een leven lang vitaal’: tijdens deze workshop focussen we ons op alle thematiek rondom BRAVO: bewegen, (niet) roken, (minder) alcohol, voeding en ontspanning.

 • Duur: 1,5 uur
 • Prijs: €875,-
 • Min. aantal deelnemers: 12

 

Gezondheidsprogramma ‘Body in Balans’: via een online portaal krijgt elke medewerker toegang tot een persoonlijke omgeving met o.a. voedingsschema’s, sportvideo’s en voedingstips.

 • Prijs: €99,- p.p.
 • Duur: 12 weken

Gezondheidsprogramma ‘Ticket to health’: dit programma bevat zes tweewekelijkse (online) coaching sessies en op maat gemaakt weekmenu’s. Dit traject wordt begeleid door een gecertificeerde voedingsdeskundige.

 • Prijs: €675 p.p.
 • Duur: 12 weken

Kennismaken
met Vital Solutions

Wil je aan de slag met vitaliteit en werkgeluk? Wij zijn gespecialiseerd in vitaliteitstrajecten voor bedrijven.  Neem vrijblijvend contact met ons op over organisatie vitaliteit.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Vitaliteit medewerkers verbeteren?

Wil je de vitaliteit op de werkvloer verbeteren? Dan dan kunnen wij dit voor organisaties in kaart brengen met behulp van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Op basis van deze onderzoeksresultaten bieden we diverse vitaliteitsprogramma’s aan, om de fysieke én mentale gezondheid van medewerkers te verbeteren. Zo kunnen we op de lange termijn de inzetbaarheid van personeel vergroten. Onze vitaliteitsprogramma’s zijn altijd maatwerk; elke organisatie heeft andere knelpunten en elke werknemer ervaart weer andere belemmeringen op het gebied van gezondheid. We bespreken de mogelijkheden voor een vitaliteitsprogramma graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vitaliteit op de werkvloer tips & tricks

 • Ga in gesprek met medewerkers over hun leefstijl

Uit een onderzoek van de Arbo Unie, dat plaatsvond in 2022, blijkt dat maar liefst 53% van de ondervraagde werkgevers een gesprek over de (ongezonde) leefstijl van personeel uit de weg gaat. Dit terwijl een ongezonde leefstijl buiten werk regelmatig een rol speelt in uitval op de werkvloer. 

Door in een gesprek met medewerkers hun leefstijl aan te kaarten, zonder veroordelend te zijn of iemand aan te vallen, kun je achterhalen of een medewerker bereid is om te werken aan zijn of haar eigen vitaliteit. Uit je zorgen over de persoon in kwestie, maar let er wel op dat je het gesprek positief insteekt.

 • Bied concrete hulp d.m.v. vitaliteitsprogramma’s

Heb je je zorgen aan een medewerker geuit? Dan is het daarna noodzakelijk om concrete hulp aan te bieden. Bespreek dat het vanuit de werkgever mogelijk is om (geheel vrijblijvend) deel te nemen aan een vitaliteitsprogramma. Is de medewerker geïnteresseerd? Dan kan het verstandig zijn om de medewerker in kwestie door te verwijzen naar een gespecialiseerde vitaliteitscoach. Een vitaliteitscoach is een onafhankelijk persoon, die jouw medewerkers kan begeleiden naar een vitaal leven.

 • Bied een vitaliteit workshop aan

Sommige werknemers zijn zich wellicht bewust van hun verminderde fysieke of mentale vitaliteit, maar beschikken niet over de kennis of de middelen om aan hun gezondheid te werken. Hierin kun jij als werkgever een belangrijke rol spelen. Door bijvoorbeeld een vitaliteit workshop te organiseren, kun je werknemers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met bepaalde aspecten van vitaliteit of juist met vitaliteitsprogramma’s. Op deze manier raken medewerkers wellicht geënthousiasmeerd om aan hun eigen gezondheid te werken.

 • Focus op een gezonde werkomgeving

Het aanbieden van een gezonde bedrijfslunch of het regelmatig laten langskomen van een masseur zijn middelen om een gezonde werkomgeving te creeëren. Door een gezonde bedrijfslunch aan te bieden, kun je bijvoorbeeld voorkomen dat medewerkers in de pauze ongezond gaan snacken. Het laten langskomen van een masseur heeft als voordeel dat rug- of nekklachten tijdig worden opgemerkt en dat uitval door dit type klachten voorkomen kan worden. Door te focussen op een gezonde werkomgeving draag je een positief steentje bij aan het verbeteren van vitaliteit op de werkvloer.  

Veelgestelde vragen over vitaliteit en gezondheid

Wat betekent vitaliteit?

Vaak wordt bij vitaliteit gedacht aan de fysieke gesteldheid van een persoon. Echter speelt ook mentale vitaliteit een rol. Een vitaal persoon zal zich krachtig voelen (zowel fysiek als mentaal) en zal over voldoende energie beschikken. De definitie van vitaliteit in het Nederlands woordenboek is dan ook ‘de energie om te leven’.

Wat is vitaliteit op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer kenmerkt zich door een werkgever die zich richt op de duurzame inzetbaarheid van zijn of haar personeel. Concreet gezien kun je hierbij denken aan het aanbieden van een vitaliteit programma, een vitaliteitscoach beschikbaar stellen of het organiseren van een vitaliteit workshop. Ook het aanbieden van fruit, bedrijfsfitness of een gezonde lunch kunnen we rekenen onder het verbeteren van vitaliteit op de werkvloer.

Waarom is vitaliteit belangrijk?

Voor organisaties is het van belang om te focussen op vitalteit op werkvloer om uitval van medewerkers te voorkomen. Wanneer fysieke en mentale klachten tijdig boven water komen, kun jij hier als werkgever op inspelen. Langdurig uitval kan op deze manier voorkomen worden. Dat betekent dat de kosten die bij langdurig uitval komen kijken, gereduceerd zullen worden.

Lorraine Luchjenbroers

Lorraine Luchjenbroers

Sinds 2017 ben ik actief in de branche rondom duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Als eigenaar van Vital Solutions hou ik mij bezig met het adviseren van zowel kleine als grote organisaties op het gebied van het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers. Zo verzorgen wij o.a. Preventief Medisch Onderzoek, PAGO onderzoek en diverse vitaliteitstrajecten. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs en plaats ik content over werkgeluk, gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Bel nu