Kim startte in 202 met het 12 weekse afvalprogramma Body in Balans van Vital Solutions. In een periode van een half jaar viel ze maar liefst 25 kg af. Na een super enthousiast bericht van Kim in onze inbox besloten we contact met haar op te nemen en te vragen naar haar ervaring. Ze gaf aan dit graag te willen delen. Uiteraard is ze trots op het resultaat, maar ze hoopt hiermee vooral anderen te inspireren. Hieronder deelt Kim haar verhaal:

 

Kim: “Als kind was ik al mollig. Ik kom uit een familie van echte Bourgondiërs; hoewel er thuis echt wel gezond gegeten werd, aten we ook regelmatig een frietje en een chipje. Ik heb in mijn leven veel dieten geprobeerd. In het jaar voorafgaand aan mijn bruiloft heb ik bijvoorbeeld het Cambridge dieet gedaan. Hiermee ben ik destijds 30 kg afgevallen; op mijn bruiloft woog ik nog maar 75 kg. Dit was helaas tijdelijk; toen ik na de bruiloft ging samenwonen met mijn man kwam ik al snel weer 25 kg aan. De jaren erna waren een continue strijd van dieten, stoppen met dieten en weer aankomen.

Afgelopen zomer stond ik op de weegschaal en zag ik dat deze de 116 kg aantikte. Ik voelde me continu moe en had zelfs geen energie om met mijn twee kinderen naar de speeltuin te gaan. Toen wist ik: ik moet er écht iets aan doen.

kim afvalprogramma voor bedrijven

Mijn moeder had voedingsschema’s van een diëtiste gekregen en vroeg me of dit niks voor mij was. Ik voelde er echter weinig voor om elke week bij iemand op de weegschaal te moeten stappen en dan te vertellen wat er niet goed was gegaan. Ik wist zelf ook wel wat wel en niet gezond was. Ik wilde vooral gezonde voedingsschema’s waarop precies stond wat je mag eten. En, wat ik heel belangrijk vond; dit zag er uit als lekker en niet te ingewikkeld. Ik besloot het te gaan proberen.

-5,5 kg in 1 week
De eerste twee dagen had ik behoorlijke hoofdpijn, maar dat herkende ik van eerdere afvalpogingen. Het was een reactie van mijn lichaam op het gebrek aan suiker. Ik zette door, en na een week was ik al 5,5 kg afgevallen! Dat gaf natuurlijk enorm veel moed om door te gaan. Overigens was dit niet alleen maar vet; ik merkte dat ik ook veel vocht verloor. Mijn eetpatroon veranderde volledig; voorheen ontbeet ik bijvoorbeeld amper. Ook at ik vaak nog chips als ik thuiskwam van een late dienst. Voor ik het doorhad had ik dan een zak chips leeggegeten en ging ik met een veel te volle maag naar bed. Nu at ik een stevig ontbijt, en zorgde ik ervoor dat ik ook de rest van de dag volgens het schema at.

Na zes maanden – 25 kg
In februari, dus na een periode van zes maanden, was ik 25 kg afgevallen. Nog maar 5 kg dus tot ik mijn streefgewicht bereikt heb! Omdat ik zo veel mocht eten én zes eetmomenten per dag had, had ik eigenlijk nooit honger. Dit maakte het al makkelijker om niet meer te snoepen.

Ik ben ook wel streng geweest hoor, voor mezelf! In het weekend week ik wel eens af, maar ik houd me zoveel mogelijk aan de schema’s. Ik haal nog steeds wel chips en wat lekkers in huis, maar het lukt me prima om er van af te blijven. Het scheelt ook wel dat er deze periode geen feestjes waren, want hoewel ik over het algemeen geen stevige drinker ben vind ik een glas wijn op een feestje toch wel heel lekker. Ook kan ik me voorstellen dat het dan wat lastiger is om de lekkere dingen te laten staan. Maar ik weet nu ook  dat ik moet zorgen dat ik van te voren voldoende eet, dan kom ik niet zo snel in de verleiding.

 

“Hé mama, je hebt geen dikke billen meer”
Naast dat ik blij ben met het gewichtsverlies, verbaas ik me over de hoeveelheid energie die ik heb. Ik ga vanavond mijn derde nachtdienst in en ben voor mijn gevoel niet moe te krijgen, haha. Ik merk dat ik mijn hele leefstijl heb aangepast. Doordat ik minder zwaar ben, heb ik ook meer zin om te bewegen. Als ik naar boven loop pak ik vaak mijn elastiek erbij voor wat oefeningen. Daardoor krijg ik steeds meer energie. Dat is natuurlijk ook heel fijn voor mijn man en onze kinderen. Ik vind het belangrijk dat ik hen het goede voorbeeld kan geven. Ik haal echt nog wel lekkere dingen in huis, maar vaak niet meer dan 1 zak chips per week.

De grappigste opmerking kreeg ik trouwens van mijn zoontje van 4. Waar hij vorig jaar tot mijn grote schaamte nog vroeg of mama een baby in de buik had, zei hij laatst ineens: “Hé mama, je hebt geen dikke billen meer!”

kim van afvalprogramma voor bedrijven

Bij Vital Solutions helpen we medewerkers de regie over hun gezondheid terug te pakken. Dit doen we door middel van afvalprogramma’s, gezonde workshops en meer. Met onze unieke, laagdrempelige aanpak hebben we al vele medewerkers geholpen hun fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.


Wil jij als werkgever zorgen voor een optimale gezondheid van je medewerkers?  Neem nu contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

vital-solutions
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Ik ben geïnteresseerd

Bel nu